Colofon

Kinderboekenweek


2019

Sanne te Loo en Koos Meinderts lezen voor en signeren

Op vrijdag 11 oktober om half 3 lezen Sanne te Loo en Koos Meinderts hun prachtige nieuwe boek De Man met de Zeegroene Ogen voor. Ouders, kinderen, iedereen is welkom. Na afloop is er uiteraard een gesigneerd exemplaar van het boek te verkrijgen.

 

 

2017

Gruwelijk enge Tiplijst voor de Kinderboekenweek 2017

 

0 – 6  jaar

Claire Freedman; Grote gevaarlijke Grompel    €  14,99

Loes Riphagen; Grootste Griezel  €  14,99

Speciaal in de aanbieding:  Pieter Feller; Kolletje en Dirk gruwelijk eng  €  4,99

 

6 – 8 jaar

Bette Westera; Waar is Bas €  13,99

The Tjong-Khing; Sprookjes van Andersen €  17,95

Speciaal in de aanbieding: Roald Dahl; Griezels   €  5,00

 

8 – 10  jaar

Henk Hardeman; Familie Grafzerk  Niet te filmen  €  14,99

Paul van Loon; Vampier in de school  €  13,99

Speciaal in de aanbieding:  Tosca Menten, Jozua Douglas, Manon  Sikkel  €7,99

 

10  – 12  jaar

Esther van Lieshout; Hex en Co.  Sos Fabelwezens  €  14,99

Edward van de Vendel; De Zombietrein en andere stripgedichten  €  12,99

Speciaal in de aanbieding:  Dichter: Gruwelijk eng €  5,95

 

12 jaar en ouder

Pam Spy;  Thornhill     €  19,99

Otfried  Preussler; Meester van de zwarte molen €  16,95

Speciaal in de aanbieding:   Angelini; Vervloekt  €  5,00

 

2015

10.30 – 12.30 uur  Mies van Hout, maakster van het prentenboek van Kinderboekenweek

miesvanhout

Op de eerste zaterdag van de Kinderboekenweek verwelkomen wij Mies van Hout, bekend van de succesvolle liedjesboeken Daar buiten loopt een schaap en Op een grote paddenstoel, maar ook van haar illustraties bij Ik ben Krik, Krik ben ik van Hanna Kraan en De dwergjes van Tuil  van Paul Biegel. Dit jaar maakte zij het prentenboek van de Kinderboekenweek: Speeltuin. Het gaat over hoe verrassend alleen al de tocht naar een speeltuin kan zijn. Klauteren door bomen, zigzaggen door de krokodillenrivier, en nog veel meer spannends.
Hspeeltuinlijstoe bedenkt Mies al die prachtige tekeningen? Haar antwoord: ‘Soms gaat dat bijna vanzelf. Soms is het ploeteren en zoeken. Het oneerlijke is dat de tekeningen die bijna vanzelf gaan meestal het beste zijn.’

Drie maal raden wat de lievelingskleur van Mies is: ‘Blauw. En het mooiste blauw vind ik kobaltblauw.’ Dat dachten we al!
Kom Mies van Hout ontmoeten en haar stapels boeken bewonderen. Mies vertelt en signeert zaterdag 10 oktober van 10.30 tot 12.30 uur.

 

speeltuin3
Zestig jaar Kinderboekenweek, dat betekende ‘Feest’! Groot feest zelfs, want Kakelbont kreeg maar liefst vier bijzondere gasten op bezoek.

 

Een terugblik op 2014

De laatste zaterdag kwam Kees de Boer, met dochter Vera. Met het openbaar vervoer en toch dat grote, houten ‘Agent-en-Boefplateau’ meegezeuld! Hulde.

 

 

 

 

 

 

 

En hier iedereen die achter het houten ‘Agent-en-Boefpaneel’ durfde te staan!

 

(klik op de foto voor een grote afbeelding. Foto opgestuurd krijgen? Mail dan even naar informatie@kakelbont.info)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede vrijdag was Jan Paul Schutten te gast. Niet alleen ‘Het raadsel van alles wat leeft’ was populair, ook ‘Is dat alles?’ was populair. Hadden de kopers stiekem de gast van de volgende dag al in gedachten?

 

 

 

 

 

 

 

De tweede woensdag kwam Harmen van Straaten bij Kakelbont. Zijn tekenlessen waren heel populair, en uiteraard las hij voor en signeerde hij zijn vele boeken.

 

 

 

 

 

 

 

De eerste dag was Reggie Naus te gast. Op grote vellen papier leefde hij zich helemaal uit en menig kind kreeg een prachtige “piratentekening van zichzelf” mee.

 

 

 

 

Een terugblik op 2013

Sprint naar Kinderboekwinkel Kakelbont en ontmoet geweldige kampioenen!

Tot en met eind december hangt onze nieuwe tentoonstelling in de winkel.

Origineel werk uit de boeken van Tom Schamp; “Piep mag Mauw zeggen”, “Het heerlijke eiland van Koning Torelore” en het Gulden-Paletboek “Het leukste ABC ter wereld”. Komt kijken!

GRAPPENKAMPIOEN LOES RIPHAGEN

Op woensdag 2 oktober om 14.30 uur wordt LOES RIPHAGEN door ons gehuldigd als de grappigste prentenboekenmaakster van Kakelbont. Ze gaat natuurlijk ook signeren
en voorlezen uit haar boeken. En dat is al een hele stapel: van haar nieuwste prentenboeken Zzz (Kinderboekenweek) en Vlieg op, dikke bromvlieg!, Superheldjes (2011), Ik wil een walvis! tot Huisbeestenboel (Vlag en Wimpel 2010). Er is veel te zien en te lachen in de boeken van Loes!

BOEKENPAUW- EN GULDEN PALETWINNAAR TOM SCHAMP

Op vrijdag 11 oktober om 14.30 uur komt de winnaar van het Gulden Palet en van de Belgische Boekenpauw naar de winkel: TOM SCHAMP. Hij vertelt over zijn bekroonde alfabetboek Het leukste abc ter wereld. Eerder won hij een Boekenpauw (de Belgische Gouden Penseel) en een Boekenpluim (de Belgische Zilveren Penseel). Vanaf 14.30 uur zit de driedubbele winnaar voor je klaar.

EXPOSITIE TOM SCHAMP: HET LEUKSTE ABC TER WERELD!

Vanaf oktober hangen de tekeningen uit o.a. het bekroonde boek Het leukste abc ter wereld van TOM SCHAMP achter in de winkel. Kom genieten van de fantasierijke tekeningen met mensen, dieren, auto’s, noem maar op. ‘Tom Schamp laat je zien wat je nooit eerder zag, maar vanaf nu beslist niet meer kunt wegdenken. Bekijk je immers de kop van een alligator, zet je de bek op een kiertje en zet je daar een stokje tussen om hem open te houden, en draai je hem een kwartslag, met de opening naar beneden, dan staat daar, natuurlijk, een A’.
(Uit het juryrapport van de Penseeljury.)

DE KINDERBOEKENWEEKBOEKEN

Wie een kinderboek koopt in de Kinderboekenweek, krijgt daar natuurlijk een cadeau bij: het KINDERBOEKENWEEKGESCHENK Je bent super… Jan! van HARMEN VAN STRAATEN.
Lees over Jan die door het ministerie van Alleenstaande en In de Steek Gelaten Kinderen naar het verschrikkelijke internaat IJsendoorn gestuurd wordt. Jan zal zijn superkrachten
moeten gebruiken, maar heeft hij ze nog wel?
En dan is er het PRENTENBOEK van de Kinderboekenweek, van LOES RIPHAGEN: Een echt Loesverhaal over de pechdag van Meneertje. Wat doe je als je fiets is gestolen, soep is aangebrand, hamster dood is gegaan? Voor maar € 5,- kom je het te weten.
Haal ook de gratis KINDERBOEKENKRANT en de VOORLEESGIDS, boordevol boekentips.

De officiële opening van de Kinderboekenweek was op het Kinderboekenbal. En Kakelbont was erbij! Omringd door speciale gasten.

(foto van Hannie van Herk i.o.v. www.boekblad.nl)

Kinderboekenweekmailing 2013

Bekijk hier de kinderboekenweekmailing en tiplijst

Een terugblik op 2012

De kinderboekenweek was weer een sensatie! Klik op de foto’s om naar de albums op facebook te gaan.

Op 3 oktober kwam Thé Tjong-Khing naar de winkel, om te signeren en uit zijn boeken voor te lezen. Hij tekende inmiddels een hele stapel Vos en Haas-boeken, zijn prachtige prentenboeken zonder woorden als Waar is de taart? En natuurlijk De dertig mooiste verhalen van Sprookjesverteller.

Op 10 oktober zwom Sanne te Loo naar de winkel, waar ze uitpakte met haar gloednieuwe prentenboek De schoenen van de zeemeermin, over Ida die een geheimzinnig paar schoenen vindt. De originele illustraties hangen als expositie in de winkel om te bewonderen! Ze nam ook zeemeerminnenschoenen mee om te passen.

11 oktober vertelde Yak het verhaal van de Wonderstbaarlijke glazenwaser van de helehallo wereld, met liedjes!

En tot slot, als verrassing vogen Bibi Dumon Tak (met Jan Paul Schutten) naar de winkel om haar met een gouden griffelbekroonde boekWinterdieren te signeren.

Een fotoimpressie van de kinderboekenweek van 2011

[nggallery id=1]