Colofon

Kakelbont Nieuws

KOM ERBIJ IN DE KINDERBOEKENWEEK!!!


Van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober kun je vrienden maken bij Kakelbont.
Boeken over vriendschap liggen in stapels in de winkel. Lees over bijzondere vriendschappen, vrienden uit duizenden en beste vriendinnen.

Of kom de met Griffels en Penselen bekroonde kinderboeken bewonderen.

Je vrienden en vriendinnen van Kakelbont staan voor je klaar!

* Koop voor minstens 10 euro aan boeken en krijg het Kinderboekenweekgeschenk cadeau.

In De eilandenruzie maken de presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria ruzie om een paar onbewoonde eilandjes. Hun kinderen blijken het juist goed met elkaar te kunnen vinden, maar is de vriendschap wel echt? Lees De eilandenruzie van Jozua Douglas en je komt erachter!

 

Jozua Douglas is vooral bekend van de serie Costa Banana-boeken. Zijn eerste boek De verschrikkelijke badmeester werd bekroond met de Hotze de Roosprijs. Met de serie Costa Banana won hij tweemaal achter elkaar de Pluim van De Nederlandse Kinderjury.

Het spannende boek De eilandenruzie staat vol grappige tekeningen van Elly Hees.

 

* Het prentenboek van de Kinderboekenweek is dit jaar gemaakt door Milja Praagman: Kom erbij. De kinderen Kit en Pelle gaan spelen in het park, maar daar zien ze ineens iets nieuws… Een groot ding met ernaast een bordje ‘niet aankomen’… Kit klimt er toch op en roept: ‘ Pelle, kom erbij’!

Een heerlijk kijkboek voor de allerkleinsten.

Milja Praagman ontving in 2017 een Zilveren Penseel voor Omdat ik je zo graag zie en eerder was Nog 100 nachtjes slapen Prentenboek van het Jaar.

Kom erbij is te koop in de Kinderboekenweek voor maar  €6,95.

 

 

 

 

 


* Achter in de winkel hangt een prachtige expositie van Sanne te Loo, winnares van een Zilveren Penseel 2018. Te zien is origineel werk uit haar bekroonde prentenboek:
Dit is voor jou en uit  Kersenhemel.

 

Dit is voor jou is een kleurrijk prentenboek over de bijzondere vriendschap tussen een kleine tekenaar en een oude schilder. De bijzondere illustraties laten zien wat er gebeurt  als je je verbeelding laat spreken. Bekijk en bewonder hun kleurrijke wereld.

 

Uit het juryrapport:

‘De jury zag in Dit is voor jou een ode aan de fantasie en de verbeelding: leren tekenen en vooral ook leren kijken. In rijke, soms melancholische, prenten worden nieuwe werelden geschapen.’ (…)

Te Loo varieert met sobere kleurstellingen tegenover uitbundigheid met frisse en felle kleuren. Je krijgt zin om zelf te gaan tekenen en schilderen en laten we eerlijk zijn: een ode aan de kracht van illustreren, dat kan niet anders dan een Zilveren Penseel krijgen.’

 

Kersenhemel gaat ook over vriendschap: tussen twee kinderen Adin en Dina. Ze groeien op als tweelingkersen aan een steeltje. De illustraties uit Kersenhemel zijn vooral prachtige, glooiende landschappen met heel veel sierlijke kersenbomen. Om bij weg te dromen!

 

Natuurlijk zijn beide boeken ook te koop, net als andere boeken met illustraties van Sanne te Loo: De schoenen van de zeemeermin, De duik en De kleren van Sinterklaas.

 

TOT GAUW IN DE KINDERBOEKENWEEK VOL VRIENDSCHAP!