Colofon

Tentoonstellingen


We hebben al jaren verschillende tentoonstellingen van tekeningen van favoriete illustratoren in de winkel. Vaak hangen van een van de nieuwste boeken meerdere originele tekeningen aan de muur.

 

Tentoonstelling Sanne te Loo

 

Vanaf oktober 2017 is er weer nieuw werk te bewonderen aan de muren van Kinderboekwinkel Kakelbont van de illustratrice Sanne te Loo.

 

 

 

 

Expositie van werk van Mies van Hout!

miesvanhout

In het najaar van 2016 is het fraaie werk van Mies van Hout te bewonderen bij Kakelbont. Kom kijken en voor je het weet zing je mee bij de illustraties uit Daar buiten loopt een schaap, Op een grote paddenstoel en In een blauw geruite kiel.

 

Expositie van de Utrechtse illustratrice Sanne te Loo

 

We zijn blij dat we vanaf 5 maart 2015 wederom werk van Sanne te Loo tentoon kunnen stellen! Ditmaal zijn de originele illustraties te zien uit De Duik, het prachtige nieuwste boek van Sjoerd Kuyper. De aquarellen en tekeningen van Sanne te Loo maken een wezenlijk deel uit van dat boek en ze zijn gloedvol en wonderschoon.

Met dit bijzondere boek, dat zich volledig afspeelt op Curaçao, is zij samen met Sjoerd Kuyper genomineerd voor de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs. Dé prijs voor het beste literaire en mooiste boek van het jaar.

Komt dat zien in Kakelbont!

 

Tentoonstelling Marit Törnqvist

Eindelijk is het ons gelukt om origineel werk van Marit Törnqvist te mogen ophangen. De negen werken zijn afkomstig uit “Jij bent de liefste”, “Pikkuhenki” en “Wat niemand had verwacht”.

Tentoonstelling Annette Fienieg

We begonnen dit jaar goed met de tentoonstelling van 12 originele werken uit “Bij ons in de straat”, “Bij ons in het circus” en “De liedjesalmanak” van Koos Meinderts en Annette Fienieg. Komt kijken!

Fienieg3

Tentoonstelling Tom Schamp

Tot en met eind december hing onze nieuwe tentoonstelling in de winkel, origineel werk uit de boeken van Tom Schamp; “Piep mag Mauw zeggen”, “Het heerlijke eiland van Koning Torelore” en het Gulden-Paletboek “Het leukste ABC ter wereld”.

Schamp

De tentoonstelling daarvoor was van de Utrechtse illustratrice

Sanne te Loo met illustraties uit haar nieuwe boek;
“De schoenen van de zeemeermin”

Kom eens kijken en verwonder je over de talenten.

 

De afgelopen jaren hingen in de winkel onder andere prenten van:
Carll Cneut, Sanne te Loo, Charlotte Dematons, Sieb Posthuma, Piet Grobler, Noëlle Smit….

De tentoonstelling daarvoor was van:

Loes Riphagen

Loes Riphagen

met tekeningen uit het boek:

Superheldjes

en tekeningen uit

Miniheksen

en andere boeken!

zzz

Vóór die tentoonstelling kon je bij ons in het afgelopen jaar werken bewonderen van:

Henriëtte Boerendans

Gouden Penseelwinnares 2010 Marije Tolman

Sanne te Loo

Sieb Posthuma